m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

ОШ "Марко Орешковић"

Чланови Ученичког парламента наше школе су заједно са  још три школе учествовали  обележавању Међународног дана људских права. Домаћини, ученици и наставници ОШ“Ратко Митровић“, су угостили осим нас и чланове парламента ОШ“Бранко Радичевић“, ОШ“Михајло Пупин“ .
Сви су се представили кратким сценским наступима који су говорили о људским правима и обавезама. Подсећајући се на Декларацију о људским правима установљену  пре 75 година, виђену очима ученика седмог и осмог разреда, говорило се о начину, жељи и потреби сваког детета, човека да се поштују права, уважавају различитости, разумеју потребе, осете жеље других. 
Ученици су имали прилику и да погледају изложбу слика наставника ликовне културе ОШ“Ратко Митровић“, Небојше Петровића, поводом обележавања Међународног дана људских права.
Уз дружење ученика, наставника и директора школа проведени су лепи тренуци, размењена искуства договорено је да овакви сусрети буду традиционални. Директорка наше школе, је предложила да домаћини идућег 10 децембра буду млади  Орешковићи.

Наставница, Нада Дамљановић Шуњеварић, руководилац УП је прпремила текст и драмски приказ који су ученици представили. Ученик 7/2, Растко Милутиновић је одрецитовао песму Мирослава Антића „Успаванка“.

Видео запис приказа којим су се представили наши ђаци можете погледати ОВДЕ