m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

ОШ "Марко Орешковић"

Поштоване колеге и родитељи,

У прилогу се налази Приручник ,,Психолошке кризне интервенције у образовно-васпитним установама“ који може помоћи свима нама у овим тешким тренуцима, у трагедији која је задесила наше другаре, колеге, њихове породице, па и све нас.

Сви се питамо који је најбољи начин, шта треба да издвојимо и применмимо данас, сутра и ко зна колико још дуго у разговору са својом децом, ми у школи са нашим ученицима. Сви смо у неверици, страху, зебњи и бризи. Туга нас је окружила.

Најважније је отворено разговарати са децом и имати стрпљења. 

Приручник је намењен запосленима у образовно-васпитним установама, садржи упутства и препоруке за поступање установе у кризним ситуацијама до којих долази након стресних догађаја, утицај таквих догађаја на ментално здравље свих који припадају образовно-васпитним установама, психолошке реакције деце и одраслих на кризне ситуације, препоруке и смернице за пружање подршке и помићи ученицима који су се суочили са стресним и трауматским догађајима и препоруке за предузимање адекватних активности у циљу превазилажења психолошких кризних ситуација.

Приручник можете преузети ОВДЕ.