m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

ОШ "Марко Орешковић"

Ученици седмог и осмог разреда су 18. априла у свечаној сали наше школе имали прилике да присуствују једном занимљивом предавању о левој и десној хемисфери мозга и избору каријере. Ову тему ученицима је покушала да приближи Сашка Огњановић, која се након дипломе економског факултета и вишегодишњег рада у струци, како сама каже, неповратно заљубила у глину и усмерила своју каријеру ка уметничком стваралаштву.
Неопходно је развијати обе хемисфере мозга, јер то чини учење занимљивијим и ефикаснијим, баш као што је ефикасније ходати на две ноге него на једној. Каријеру треба бирати у односу на то која страна мозга је доминантна, али истовремено треба јачати и ону другу, слабију страну. Нећете бити успешни програмери ако је десна страна и креативност запостављена, али исто тако нећете моћи да живите од уметности ако не волите бројеве, анализу, математику. Тек као целина можемо да досегнемо свој пуни потенцијал.
Ученици су слушали, учествовали у разговору, а након предавања било је и оних који су желели одговоре на још нека питања, па је Сашка веома предусретљиво одговарала на иста. И како она сама каже: „Радујем се ако бар једном детету нешто кликне из ове приче!“