m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

ОШ "Марко Орешковић"

Од настанка цивилизације па до данас развија се људска потреба за покретом и игром, изражавајући унутрашња осећања, уметност и вештину људског покрета.

Нина Станојевић, ученица петог разреда наше школе, већ пет година развија вештину покрета вредно тренирајући. Од своје 6. године, када је препознала да је своје мисли и жеље воде ка игри и покрету почела је да похађа школу плеса у којој је могла да научи како да изрази своја осећања о овој вештини кроз уметничко дело.

Редовно и упорно вежба различите врсте игара: самбу, румбу, ча-ча-ча, џајв, амерички плес и многе друге. Највише воли да игра самбу и џајв. Одмеравала је снаге на многим такмичењима и постизала изванредне успехе.

Памти прво такмичење у Врњачкој Бањи  са плесном групом, након чега их је омела корона, па су прекинули учешће до прошле године. Али то је није обесхрабрило да настави да развија уметност покрета и да напредује.

Учествовала је на такмичењу у Јагодини, док је у спортском центру ,,Шумице“ на организованом такмичењу освојила прву награду у категорији млађи омладинци.

У дечијој емисији ,,Плава птица“ представила је своју прву и највећу љубав, плес. На Међународном такмичењу у Прагу (Чешка Република) учествовала је са плесном групом изводећи латино игре. Освојила је прву награду као једна од најзаслужнијих у свом тиму , у категорији млађи омладинци. Нинина екипа је добила бесплатно учешће на такмичењу у Француској што за њих представља велики успех и награду за труд и љубав према плесу.

Сам избор покрета уз музику који су ведрог духа и буде весела и раздрагана осећања у посматрачу а и играчу, говоре о нашој Нини. Увек насмејана, са лепим манирима, учтивим и одмереним понашањем, можете је затећи у школској клупи како са благошћу и лепотом дечије душе, извршава школске обавезе поштујући школску дисциплину. Одлучно и храбро је преузела улогу председнице одељењске заједнице. Укључује се у решавање свих проблема на начин који помаже другарима да разумеју и прихвате одговорност за своје поступке, али и да их бодри и подржи када износе своје промишљање, идеје и потребе. Жели и уме да помогне када је потребна помоћ другу или другарици и увек има времена за све. Несебична и дружељубива омиљена је и у друштву својих другара а и у школи. Наставници и учитељи имају само речи хвале за Нину.

У разговору са Нином сазнала сам да је испред мене девојчица која жели свој сан да оствари трудом, радом и посвећеношћу.

Оставила је на мене снажан утисак, спремног детета да се ухвати у коштац са задатком на начин који представља исправан пут у остварењу њених снова и жеља.

Браво Нина и срећно до остварења свог сна!