m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

Еразмус+ у нашој школи

18 ученика узраста од 11 до 14 година и 3 наставника школе Scoala Gimnaziala Buciumeni из Румуније, у оквиру Еразмус+ пројекта, боравили су у Београду остварујући планиране активности.  Дочекали смо их, како и доликује добрим домаћинима  на традиционалан начин представљајући и уважавајући културу и обичаје српског народа. Ученица другог разреда Ленка, обучена у народноу ношњу дочекала је госте са осмехом на лицу послуживши их погачом и сољу. Директорка школе, Гордана Радојевић, обратила се гостима, пожелевши им добродошлицу, лепо дружење и боравак. Истакла је веома значајну посету драгих колега и ученика из суседне Румуније која доприноси размени искуства у раду, упознавању других култура, обичаја, дружење. Наша школа дуже време планира укључивање у Еразмус + прojeкте, посебно КА1 пројекте мобилности јер пружају могућност да школе пошаљу своје ученике и запослене на период учења и стручног усавршавања у неку од држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених  Програму. На тај начин се подржава интернационализација као и јачање капацитета установа. Укључење школе у овакве пројекте спроводи Тима за пројекте у нашој школи којим руководи Јелена Брајовић, наставница немачког језика. У организацији већа страних језика, Мирјане Догањић Ђурасовић, Маше Смиљанић, Милен Савић, као и учешћем друхих колега и ученика, дружење и едукативне радионице су протекле веома успешно.

Другог дана ученици обе школе су учествовали у заједничким активностивима исписујући речи захвалности и љубазности на различитим језицима (енглеском, румунском, немачком и италијанском) поводом Недеље лепих речи. Размењивали су поруке учтивог и лепог понашања, оствили записе које ће школа сачувати за сећање.  Поред тога ученици и наставници гостујуће школе учествовали су на часовима математике, физике, као и часовима страних језика. Представљен им је пројекат „Мој Београд душу има“, упознати су са културним и националним идентитетом нашег народа. Наставница енглеског језика из Румуније, Carmen Lordanescu, је  упознала наше ђаке са активностима које спроводе у својој школи, приказала фотографије и видео записе модерно уређене установе, организованих активности, изванредних резултата и постигнутих успеха.

Директорка школе, Daniela Sanislav, је истакла задовољство посетом школама у Београду, упознајући начине рада и постигнуте резултате ученика и наставника. Посебно се осврнула на вишегодишње учешће у пројектима Еразмус + програма који су велико искуство и изазов. Зато је позвала ученике и наставнике да узврате посету идуће године пожелевши им добродошлицу и гостопримство.

За крај дружења, присуствовали су концерту нашег школског рок бенда „Поломљени чивилук“. Имали су прилику да уживају како у популарним рок песмама, тако и да одиграју традиционално српско коло, али и једну игру из Румуније. Ученици обе школе завршили су недељу богатију новим искуствима и познанствима.