m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Врх
Image Alt

ОШ "Марко Орешковић"

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован. честитао је свим ђацима и просветним радницима школску славу Светог Саву, пожелевши им пуно успеха у преношењу и стицању знања али и на пољу спортских, културних и породичних успеха.

Највећи школски празник Бован је прославио са ђацима и наствницима Девете београдске гимназије „Михаило Петровић Алас“ и Основне школе „Марко Орешковић“.

Девета београдска гимназија коју похађа приближно 1.100 ученика, празник посвећен првом српском архиепископу и просветитељу, ове 2024. године, дочекала је у новом руху.

Светосавска светковина, која је као и у осталим школама почела интонирањем химне Светом Сави и пригоднимм програмом ученика, била је повод да председник општине са директорком школе Татјаном Шуковић, обиђе дограђени и реновирани простор Девете гимназије, основане 1961. године.

Бован је пожелео срећу и успех свим ученицима и запосленима.

-Уверен сам да су савремени кабинети и учионице додатни подстрек ђацима да и даље постижу врхунске резултате и да као и до сада захваљујући знању које су овде стекли, с лакоћом завршавају факултете – рекао је Бован.

Директорка ОШ „Марко Орешковић“ Гордана Радојевић је захвалила председнику Бовану на подршци коју Градска општина Нови Београд пружа за унапређење услова рада ученика и наставника ове образовне установе.

Приредба у овој школи одржана је у свечаној сали. Након Светосавске академије председнику Бовану је уручена захвалница те школе за подршку у раду и настојању да како је рекла директорка, ова школа покаже тимски дух, заједништво ученика, родитеља и наставника, као и на доприносу општине да школа буде чистија и лепша те и да на спортским и културним манифестацијама буде успешнија.